U atriju Županijske palače

Ove subote dođite na 'Dane zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda' i kušajte razna jela 

Ove subote, 13. travnja održat će se Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, a cijela manifestacija će biti ispred Županijske palače kao i u samome atriju.
Objavljeno: 09.04.2019. 13:42

Zadnja izmjena: 09.04.2019. 13:45

Ove subote, 13. travnja održat će se Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, a cijela manifestacija će biti ispred Županijske palače kao i u samome atriju.

Naime, Varaždinska županija po prvi puta sudjeluje u ovakvoj manifestaciji, a pozivaju se građani da se odazovu u obilježavanju ovog Dana. - Biti će prezentirano puno toga, od Istarskog pršuta, Međimurskog mesa z tiblice, Poljičkog soparnika, Varaždinskog zelja, Baranjskog kulena i mnogih drugih delicija. - rekla je predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te istaknula kako će županija promovirati i svoje proizvode i OPG-ove.

Uz sve to nastupiti će KUD-ovi kao što su Udruga Hajdina, Tamburaški sastav Lompuš, a posjetiteljima će se predstaviti i KUD Istra. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek istaknuo je kako na razini Europske unije postoji 1141 zaštićeni proizvod, a Hrvatska se nalazi na dvanaestom mjestu što se tiče zaštićenosti proizvoda. - Hrvatska ima 21 zaštićeni proizvod, a najviše ih ima Italija, čak 330. Drago nam je da je i Varaždinski klipić u postupku evaluacije za dobivanje statusa zaštićenog proizvoda - rekao je pročelnik Vincek.

Radno vrijeme samoga sajma bit će od 9 sati, a u 11 sati počinje službeni program kada se očekuju obraćanja ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te župana Istarskog Valtera Flege i župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

Komentari