četiri rute

Ove subote Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Trakošćanu s 800 sudionika

Objavljeno: 12.05.2022. 13:51

Nakon dvije pandemijske godine, koje su uvjetovale održavanje s ograničenim brojem sudionika, Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije vraća se u punom obimu.

Susret nordijskih hodača iz Hrvatske i Slovenije varaždinska Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava organizira četvrti put, u subotu, 14. svibnja ove godine, na prostoru kod dvorca Trakošćan. Očekuje se oko 800 sudionika iz Zagreba, Osijeka, Opatije, Samobora, Karlovca, Duge Rese, Preloga, Goričana, Strmca Remetinečkog, Križevaca, Murske Sobote.

Zahvaljujući pomoći Varaždinske županije i susretljivosti Dvora Trakošćan, a pod okriljem Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, sudionicima manifestacije i ove se godine nudi kretanje i uživanje u prekrasnom prirodnom okruženju dvorca Trakošćan, Trakošćanskog jezera, pitomih brežuljaka i živopisnih naselja. Četvrtim Festivalom nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije - Trakošćan 2022. bit će obilježen nadolazeći Svjetski dan kretanja.

Četiri rute festivala

Organizatori ove godine nude četiri rute, uz trenutno isušeno Trakošćansko jezero ili na šumskim planinarskim stazama prema Ravnoj gori, od 2,5 do 10 kilometara. Posebnost ovogodišnjeg festivala je i utrka u nordijskom hodanju, druga takva u Hrvatskoj nakon nedavne premijerne u Zagrebu. Održat će se na kružnoj stazi duljine 5 kilometara u četiri kategorije.

Uz ručak i glazbeni program za sudionike, završetak 4. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije očekuje se oko 16 sati kada će biti podijeljene medalje najuspješnijim natjecateljicama i natjecateljima druge utrke HSNH u nordijskom hodanju, a sudionicima će se obratiti i predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić o aktivnostima Saveza i njegovih članica u pandemijsko i postpandemijsko vrijeme.

Komentari