ne propustite

Ove subote možete besplatno razgledati Županijsku palaču i Centar za posjetitelje, evo detalja

Objavljeno: 19.02.2024. 14:09

Zadnja izmjena: 19.02.2024. 14:13

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina i ove će se godine uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča.

Već 14 godina varaždinski turistički vodiči povodom svog dana organiziraju besplatno vođenje koje je ovog puta posvećeno povijesti Županijske palače u Varaždinu. Svi zainteresirani moći će u subotu, 24. veljače, uz stručno vodstvo, besplatno razgledati zgradu Županijske palače i jedinstven Centar za posjetitelje koji je od prošle godine otvoren.

U ovom interpretacijskom centru naglasak je stavljen na vizualne efekte koji posjetiteljima omogućuju pun doživljaj i to zahvaljujući hologramima, posebnim projektorima i drugoj modernoj tehnologiji. Kroz šetnju Centrom može se vidjeti kako je eruptirao vulkan Gaveznica, zaviriti u špilju Vindija ili pak saznati kakve veze ima zmaj s dvorcem Trakošćan, te mnoge druge tajne koje će im otkriti varaždinski turistički vodiči. Razgledi počinju ispred zgrade Županijske palače u 10 i 11 sati.

Komentari