izložba i glazbeni program

Ove subote održan tradicionalni ''Božić v Sračincu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2017. 10:27

Zadnja izmjena: 11.12.2017. 10:27

U subotu je Udruga žena „Preslica“ već tradicionalno organizirala „Božić v Sračincu“. Na  izložbi se tako moglo vidjeti mnogo božićnih i novogodišnjih ukrasa koje su izrađivali hobisti, udruge, ali i djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“, te djeca učeničke zadruge „Zvir“ iz Osnovne škole Sračinec.

U jutarnjim satima nastupila su djeca iz Dječjeg vrtića „Bambi“ te dječja dramska grupa „Zvjezdice“, a nakon nastupa djeca i roditelji aktivno su se uključili u kreativnu radionicu. Poslijepodne su nastupili mali pjevači, te plesna grupa iz Osnovne škole Sračinec. Program je završen u večernjim satima, kada je predstavljena knjiga „Svatovski običaji Sračinca“, a nastupili su KUD „Strahoninec“ iz Strahoninca, KUD „Benedikt“ iz Svibovca Podravskog, KUD "Zavičaj" iz Sračinca, te domaćini, Udruga žena „Preslica“.

- Htio bih pohvaliti organizatorice iz Udruge žena Preslica, što su nam i ove godine pripremile ovako lijepi Božić v Sračincu. Bila je ovo prilika da se posjetitelji upoznaju i sa svadbenim običajima našeg kraja, a uskoro očekujemo i knjigu o tome kako su se ženili naši stari. Žene iz Preslice za sve su izlagače Božićnog sajma pripremile doručak, a kući ih u večernjim satima ispratile večerom. - izjavio je nakon manifestacije načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

 

 

Komentari