evo detalja

Ove subote u Zelendvor dolaze najbolji lovci i njihovi psi iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 07.11.2022. 13:14

Zadnja izmjena: 07.11.2022. 13:14

Foto: Arhiva

Hrvatski lovački savez u suradnji s Lovačkim savezom Varaždinske županije nadolazećeg vikenda, 12. i 13. studenog, organizira dvije prestižne manifestacije lovne kinologije: lovno-kinološki kup Svetog Huberta i Kup za pse glasnog gona na divlju svinju.

Svečano otvorenje održat će se u subotu, 12. studenog s početkom u 10:30 sati u Zelendvoru. Lovo-kinološki kup održat će se u lovištima Varaždinske županije i to u Zelendvoru, Petrijancu, Varaždinu i Šaulovcu, dok će se kup za pse glasnog gona na divlju svinju održati u gateru lovišta Lobor u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji. Navedene manifestacije okupit će, prema najavama organizatora, najbolje lovce i njihove pse iz cijele Hrvatske.

Cilj ovog natjecanja je njegovati sportski duhi lovačku etiku među lovcima i konolozima koji u lovu koriste pse ptičare, odnosno dizače divljači te ostvarenim rezultatima pridonijeti razvoju lovne kinologije. Tijekom natjecanja lovci pokazuju poznavanje lovačke vještine, poštivanje važećih zakonskih odredbi, opreznost u rukovanju oružjem, spremnost u praktičnom lovu te korištenju pasa u lovu.

- Iznimna nam je čast što nam je dodijeljena organozacija ove prestižne manifestacije kako bi u što boljem svjetlu predstavili Varaždinsku županiju kao perjanicu lovstva u Hrvatskoj - naveli su iz Lovačkog saveza Varaždinske županije.

Komentari