ĆISELSKO PROŠĆENJE

Ove subote veliki koncert Ivana Zaka kod Novog Marofa, evo detalja

Objavljeno: 29.09.2023. 11:09

Zadnja izmjena: 29.09.2023. 11:09

Ćiselsko prošćenje v Remetincu tradicionalna je vjerska manifestacija koja se održava prvi vikend u listopadu te osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u Crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice svete Krunice, uključuje i kulturne i zabavne sadržaje.

Vjerski dio manifestacije započinje u četvrtak 28. rujna , kada misu u 18.00 sati predvodi vlč. Branko Horvat. U petak 29. rujna misno slavlje nastavlja se svetom misom u 18.00 sati koju predvodi fra Filip Đurđević. Subota, 30. rujna je rezervirana za misu kojoj će prisustvovati  KUD Remetinec. Misa započinje u 18.00 sati, a predvodi ju prečasni Ivica Puškadija.

Nakon mise započinje kulturno zabavni program u šatoru pokraj društvenog doma. U 19 sati započet će smotra folklora, a nakon smotre nastavlja se zabavni dio programa uz DJ Bistru te nastup Ivana Zaka. Ulaz na koncert je besplatan.

Centralni dio manifestacije je nedjelja 1. listopada kada jutarnja misa započinje u 08.00 sati, a predvodi ju domaćin, velečasni Josip Pavlek. Nakon mise otvara se Remečki sejem na kojem će se predstaviti dvadesetak izlagača. U 11.00 sati započinje sveta misa koju predvodi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Uz to, održat će se Gulašijada sa Tomislavom Špičekom, a podjela besplatnog gulaša slijedi nakon 12 sati. Popodne će obilježiti Dječja smotra folklora s početkom u 16 sati. Nakon smotre posjetitelje zabavlja grupa Pandora, a od 21 sat slijedi i bogata tombola.

Uz Župu Remetinec kao nositelja vjerskog programa, organizatori programa su KUD Remetinec i ŠD Remetinec, uz potporu Grada Novog Marofa i Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Komentari