radovi naši svagdašnji

Ovo je važno za sve one koji žive u Varaždin Bregu, ali i one koji putuju kroz to mjesto

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.05.2017. 21:16

Foto: Ilustracija

Na županijskoj prometnici na Haliću traje sanacija klizišta Halić-1 (kod obitelji Bešćec) i Halić-2 (autobusna stanica) te se obavještavaju mještani i vikendaši naselja Varaždin Breg, ulica Halić, da se od 22. svibnja pa do okončanja radova na cesti od kućnog broja 36 do 50 izvode radovi na sanaciji klizišta.

Cesta je zatvorena za sav promet, a alternativni pravac je kroz Banjšćinu ili Vrtlinovec. Kroz Jugov put može se prometovati kao i do sada samo u jednom smjeru.

Radovi su započeli nakon što je Županijska uprava za ceste provela natječaj za odabir izvođača radova na sanaciji klizišta na Haliću. Na navedenoj cesti nalazi se ukupno 5 klizišta, od čega je prošle godine jedno već sanirano (Halić-3, kod kućnog broja Halić 215).

Obzirom da je u međuvremenu iz Nacionalnog programa sigurnosti na cestama, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, odobreno 407 tisuća kuna za sanaciju klizišta Halić-1, ŽUC je istodobno ugovorio i izvođenje radova na sanaciji klizišta Halić-2, a za koje samostalno snosi troškove sanacije.

Komentari