MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Ovo su najuspješnije međimurske tvrtke u 2020. godini

Objavljeno: 16.10.2021. 09:26

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 13:03

HGK Županijska komora Čakovec održala je svečanu sjednicu Gospodarskog vijeća na kojoj su uručene nagrade najuspješnijim tvrtkama u Međimurskoj županiji za poslovnu 2020. godinu.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Čakovec tradicionalno dodjeljuje plaketu „Zlatna kuna“ u tri kategorije – velika, srednja i mala trgovačka društva, tvrtkama koje imaju najbolje poslove rezultate u 2020. godini. Najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2020. godini u Međimurskoj županiji je Mesna industrija Vajda iz Čakovca.

Tvrtka Toni d.o.o. iz Donjeg Kraljevca najuspješnije je srednje trgovačko društvo u 2020. godini u Međimurskoj županiji, a plaketa je uručena direktoru Antunu Marodiju, dok je tvrtka Cromatic d.o.o. iz Preloga najuspješnija u kategoriji malih trgovačkih društava, a nagradu je preuzeo direktor Nikola Kvakan.

Nagrađene tvrtke iskazale su najviše truda, upornosti, inovativnosti i poslovnih uspjeha u 2020. godini, a sudeći po dobrim pokazateljima za prošlu, ali i dosadašnjim pokazateljima za ovu godinu, imamo razloga za optimizam. „Za sada imamo dva dobra pokazatelja za 2021. godinu. U lipnju ove godine prosječna plaća u Međimurskoj županiji bila je 6.609 kuna što je dodatni rast od 1,6%, a najveći skok bilježi prerađivačka industrija za 9,5%. U lipnju bilježimo i pad nezaposlenosti za 8%, pa ako je suditi po ovim pokazateljima, možemo očekivati uspješnu 2021. godinu za međimursko gospodarstvo.“, zaključio je predsjednik HGK ŽKČ Mladen Križaić.

Komentari