režija Antun Vrdoljak

Ovog petka dokumentarni film o našem proslavljenom slikaru, evo detalja

Objavljeno: 29.03.2023. 12:17

Zadnja izmjena: 29.03.2023. 12:19

Foto: Arhiva

U sklopu 7. Rabuzinovih dana, ovog petka u 19 sati u maloj dvorani KC Ivan Rabuzin u Novom Marofu, održat će se projekcija dokumentarnog filma Antuna Vrdoljaka - " Ivan Rabuzin - uvijek za suncem."

Antun Vrdoljak režirao je mnoge igrane i dokumentarne filmove, a ovaj, o našem proslavljenom slikaru, snimljen je 1986. godine. Vrdoljak i Rabuzin i privatno su se družili stoga ovaj film nosi i ton prijateljstva i razumijevanja. Glazbu za ovaj 15-minutni film skladao je Arsen Dedić, još jedan naš veliki umjetnik. 

Iskoristite ujedno i priliku za razgled izložbe "Ivan Rabuzin - umjetnik zadivljen crtežima drugih umjetnika". Da je ovaj naš proslavljeni slikar bio i kolekcionar, malo se govorilo. a  tijekom svog života sakupio je impozantnu zbirku crteža najvećih imena našeg slikarstva, pa tako u Novom Marofu do 23. travnja možete vidjeti djela autora poput Ivana Meštrovića, Mirka Račkog, Slave Raškaj, Bele Čikoš Sesije, Vasilije Jordana, Krste Hegedušića, Ivana Lovrenčića te mnogih drugih.

Izložba je postavljena u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin koji je Novom Marofu ustupio ovu vrijednu zbirku za ovogodišnju manifestaciju. 

Komentari