grad novi marof

Ovog petka otvorenje izložbe 'Rabuzinovi dani', evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 23.03.2023. 11:48

Zadnja izmjena: 23.03.2023. 11:48

Ovog petka u Novom Marofu započinju 7. Rabuzinovi dani, otvorenjem izložbe pod nazivom "Ivan Rabuzin - zadivljen crtežima drugih umjetnika".

Izložba će biti otvorena u 18 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, a posjetitelji će je moći razgledati do 23. travnja 2023. Ovogodišnji Rabuzinovi dani temom će pratiti ovaj, svojevrsni hobi umjetnika koji je cijenio druge, ali i sam  bio cijenjen od drugih. Nit vodilja organizatora ove kulturne manifestacije bila je prikazati Rabuzina iz drugog kuta, ukazati na širinu njegovog djelovanja i ostavštinu koju je ostavio budućim generacijama. Izloženi crteži dio su zbirke iz Gradskog muzeja Varaždin, a koju je Rabuzin darovao 2003.godine. 

Tako će se na izložbi u Novom Marofu moći vidjeti 40- tak crteža eminentnih imena iz slikarskog svijeta. Ivan Meštrović, Slava Raškaj, Bela Čikoš Sesija, Vasilije Jordan, Mirko Rački, Jozo Kljaković, Krsto Hegedušić, Ivan Lovrenčić  samo su neki od autora čiji će crteži krasiti zidove Kulturnog centra Ivan Rabuzin. Manifestacija će kroz mjesec dana svog trajanja osim izložbe, ponuditi razne likovne radionice, projekcije filmova o Ivanu Rabuzinu, predavanje o kolekcionarstvu te pričaonice za djecu.

Komentari