grad ludbreg

Ovog petka se u Ludbregu održava vježba operativnih snaga 'Potres 2022'

Objavljeno: 25.04.2022. 13:10

Foto: Ilustracija

Pokazno-terenska vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Grada Ludbrega pod nazivom "Potres 2022" održat će se u Ludbregu 29. travnja s početkom u 10 sati na lokaciji Trg Svetog Trojstva 16.

Vježba se organizira odlukom gradonačelnika, a sastoji se od nekoliko povezanih scenarija događaja nesreće. Voditelj vježbe, ujedno i koordinator na lokaciji bit će Jurica Havaić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega i zapovjednik VZG/DVD Ludbreg.

Skupinu čine članovi Stožera civilne zaštite, članovi Postrojbe civilne zaštite, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnici PP Ludbreg, predstavnici vatrogasnih društava zajednice Ludbreg, predstavnici operativne postrojbe DVD-a Ludbreg, predstavnici GDCK-a Ludbreg, predstavnici Hitne medicinske pomoći, predstavnici HGSS-a, predstavnici gradskog poduzeća Lukom i učenici i zaposlenici Srednje škole Ludbreg.

- Prije nekoliko godina nažalost imali smo iskustvo s poplavama koje su nam ukazale značaj civilne zaštite, ali i podsjetile na činjenicu u kolikoj mjeri se oslanjamo na vatrogasce i da bez njih ne možemo uopće djelovati u takvim situacijama. U suradnji sa Srednjom školom Ludbreg ove godine tako ćemo organizirati vježbu "Potres 2022", odnosno simulaciju potresa i evakuacije unesrećenih. S obzirom da smo to nedavno doživjeli na području RH, a i sam Ludbreg nalazi se na trusnom području odlučili smo biti spremni za moguće situacije - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari