općina klenovnik

U Klenovniku predstavljanje knjige Martina Lukavečkog 'Oteto zaboravu'

Objavljeno: 31.01.2024. 18:43

Zadnja izmjena: 31.01.2024. 18:43

U petak, 2. veljače će od 18 sati u prostorijama DVD-a Klenovnik biti održano predstavljanje knjige "Oteto zaboravu" autora Martina Lukavečkog, a riječ je o sjevernohrvatskim putositnicama.

Autor ove knjige poznati je hrvatski novinar i putopisac koji je odlučio svojih pedesetak godina rada predstaviti u tiskanom izdanju. Autor stavlja naglasak na priče i probleme ljudi koji i najbolje poznaju svoj kraj i čitatelju predočava njihove sudbine, a šezdesetak objavljenih reportaža u knjizi samo je djelić autorova arhiva.

Lukavečki svoje "putositnice" iznosi u hrvatskom književnom jeziku uz koji povremeno uvodi moderne kajkavske izraze, u pokušaju da se čitatelju dočara moderni svakodnevni život i današnja situacija. Iako su povijesni temelji, legende i mitovi važni, autor naglasak stavlja na priče i probleme današnjeg življa koje u konačnici i najbolje poznaje svoj kraj.

Inače, Martin Lukavečki je rođen 1946. u Lukavcu, školovao se u Varaždinu i Zagrebu, a sada živi u Vidovcu. Novinarstvom se bavi od srednjoškolskih dana te je neumorni istraživač i kroničar života s naglaskom na socijalne teme i prošlost kajkavskoga kraja, a član je Matice Hrvatske i Hrvatskog novinarskoga društva.

Komentari