UDVDR IVANEC

Ovog rujna će se na više lokacija prikazivati film 'Zaboravljena mladost' - evo detalja

Objavljeno: 12.08.2021. 13:01

Zadnja izmjena: 12.08.2021. 13:01

U braniteljskoj kancelariji u Ivancu održan je sastanak Organizacijskog odbora za promociju dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost" koji govori o ulozi žitelja nekadašnje Općine Ivanec u Domovinskom ratu.

U odboru su predsjednik UVDVDR Podružnice Varaždinske županije Branko Družinić i tajnik Tihomir Buden, te vodstva UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec, kao i neki sudionici projekta iz drugih udruga, a po potrebi će u njega biti uključeni i predstavnici još nekih udruga. Izraženo je zadovoljstvo velikim projektom na kojem je radilo puno ljudi i koji je zahtjevao veliki angažman i značajna financijska sredstva koja su osigurana od sponzora i donatora, a najveći dio su osobna sredstva samih sudionika na projektu. Prema procjenama, ukupna mu je vrijednost oko 120 tisuća kuna.

Na prvom sastanku Organizacijskog odbora je dogovoreno da će promocija filma biti 8. ili 9. rujna u Ivancu, 10. rujna u Lepoglavi, te 18. rujna u Maruševcu. Također, unutar tih termina, a povodom 30. obljetnice, bit će prikazan i dokumentarni film o oslobađanju Ivanščice u rujnu 1991. u kojem govore ključni sudionici tog važnog događaja za naš kraj. Trailer dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost", trajanja desetak minuta, bit će objavljen 1. rujna na Facebook profilu UDVDR Ogranak Ivanec.

Komentari