U Majerju

U Općini Petrijanec ovog utorka održava se sakupljanje praznog ambalažnog i glomaznog otpada

Objavljeno: 07.10.2018. 11:01

Zadnja izmjena: 07.10.2018. 12:28

Foto: Arhiva

U utorak 9. listopada od 8 sati započet će sakupljanje praznog ambalažnog otpada u Majerju, a s obzirom na uspješnu akciju „Zelena čistka“, svi korisnici ČISTOĆE d.o.o. koji uredno plačaju račune od 9. listopada moći će svoj glomazni otpad zbrinuti u kontejnere u dvorištu Općine.

Obavještavaju se poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način, kako će se sakupljanje praznog ambalažnog otpada obavljati u Majerju, kod poljoprivredne trgovine, na adresi Varaždinska bb od 8 do 11 sati.

Svi oni koji uredno imaju plaćene račune mogu svoj otpad zbrinuti svakim radnim danom od 8 do 16 sati u dvorištu općine (od 9. listopada). Za odvoz glomaznog otpada treba kontaktirati tvrtku za zbrinjavanje otpada ČISTOĆA d.o.o., ili osobno doći na adresu sjedišta društva O. Price 13, Varaždin, a tvrtka će vlastitim troškom doći na adresu korisnika.

Glomazni otpad iz kućanstva, popis vrsta predmeta i tvari koji se smatraju krupnim (glomaznim) komunalnim otpadom:

  • kupaonska oprema (plastična kada za djecu, kupaonski ormar ili polica, zavjese za tuš, daska poklopca od školjke, nosač tuša i crijevo, stalak za ručnike)
  • stvari za djecu (dječji krevetići, hodalica, igračke, auto sjedalica)
  • podnozaštitne obloge (tepih, linoleum, laminat)
  • dijelovi namještaja (noćni ormarić, police, stolovi, stolac, klupa, stalak, fotelja, naslonjač, tabure, madrac, podnica kreveta, okvir za slike, zavjese)
  • kuhinjska oprema koja nije EE otpad (dijelovi kuhinjskih elemenata, sudoper, radna površina, šank)
  • vrtna oprema (tačke, posude i postolja za cvijeće, klupe, crijevo za vodu, ljuljačka, suncobran, bazen za napuhavanje)
  • ostalo (tende, zavjese, invalidska kolica, dekorativni predmeti, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja)

Komentari