grad novi marof

Ovog vikenda dođite na Dane vrganja i crnog tartufa u Paki

Objavljeno: 12.09.2022. 12:51

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 12:57

Foto: Arhiva

Ovog vikenda, 17. i 18. rujna u Paki kod Novog Marofa se održava 9. po redu izdanje manifestacije Dani vrganja u Paki.

Šetnjom sa Supermenkama moći će se obići i utvrda Čanjevo koja je s Pakom povezana šumskom prometnicom, duljine 4 km, dok će trkači trčati mini trail sa maxi pauzom. Oni malo spremniji moći će izabrati rutu s planinarskim vodičem koja obilazi obje utvrde, duljine 10 km. Dabar Pako vrijedno gradi brane koje će se uz stručno vodstvo također moći obići. U bogatom programu moći će se izabrati i obilazak imanja ljekovitog bilja u Paki, gdje će zainteresirani saznati kako od sjemena doći do proizvoda i kvalitetne prirodne kozmetike. U gastro prezentacijama sudjeluju Tomislav Špiček i Damir Crleni, dok su za najmlađe organizirane edukativne radionice i i interaktivne predstave.

Novost ove godine je i Gljivarski CSI - suradnja sa Gradskim muzejem Varaždin, u programu koji će predstaviti gljive kao restauratorski izazov. Najvažniji dio, svakako je natjecanje u berbi vrganja, a koja će započeti u nedjelju u 9 sati. Stručnu determinaciju provodit će predsjednik Hrvatskog mikološkog saveza Branko Bartolić u 12 sati. Sve veći broj izlagača na sajmu autohtonih proizvoda garantira dobru mogućnost za kupnju domaćih i kvalitetnih proizvoda.

U nedjelju će se manifestaciji pridružiti i Novomarofski konjari, čije će zaprege prevoziti zainteresirane posjetioce šumama Pake. Cijelo vrijeme manifestacije tu će biti ŠU ŠU bar - cjelodnevna animacija za djecu.

Organizatori manifestacije Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Udruga privatnih šumovlasnika Graber pozivaju Vas na gljivarsko druženje u Paku. A, ako i niste od onih koji vrganj nađu od prve, bogat program zasigurno će ponuditi zabavu za svakoga.

Komentari