grad ludbreg

Ovog vikenda dođite na sajam cvijeća 'Flora centrum mundi' u Ludbregu

Objavljeno: 04.05.2022. 10:17

Zadnja izmjena: 04.05.2022. 10:17

Foto: Arhiva

Ovogodišnja 25. Međunarodna izložba i sajam cvijeća pod nazivom "Flora Centrum Mundi" održat će se od 6. do 8. svibnja 2022. godine na prostoru Otoka mladosti u Ludbregu.

Bez obzira na situaciju s pandemijom, kako navode iz Grada, prošlogodišnji tradicionalni sajam cvijeća u Ludbregu je posjetilo više od 11.000 posjetitelja tijekom dva vikenda održavanja sajma. 

Od ponude, kako je najavljeno, posjetitelje očekuju gotovo sve vrste cvijeća - od balkonskog, ukrasnog, začinskog, ljekovitog, sobnog do raznih sadnica te ukrasnog drveća i grmlja. Također, posjetitelji će moći razgledati i kupiti opremu i strojeve za vrt, poljoprivredne proizvode, kao i umjetničke proizvode poput slika, dekoracija, keramike i sličnog. Osigurani su i zabavni sadržaji za djecu.  

Inače, Međunarodna izložba i sajam cvijeća "Flora Centrum Mundi" je po broju izlagača drugi sajam u Hrvatskoj, a na njemu sudjeluju proizvođači cvijeća iz gotovo čitave Hrvatske i susjednih zemalja. Puna tri dana centar svijeta i cijeli središnji gradski trg pokriven je bojama i mirisima raznovrsnog cvijeća, a uz samu izložbu i prodaju cvijeća organiziraju se i brojni popratni zabavni programi (koncerti, predstave, izložbe i promocije).

Komentari