općina donja voća

Ovog vikenda u Donjoj Voći organizira se 'Voćansko Ivanje' - evo što vas čeka

Objavljeno: 24.06.2022. 13:39

Zadnja izmjena: 24.06.2022. 13:39

Općina Donja Voća u organizaciji s udrugama ovog vikenda organizira Voćansko Ivanje u okviru kojeg će se održati nekoliko jedinstvenih manifestacija.

Ove subote, 25. lipnja, s početkom u 9 sati održavaju se 3. Dani braće Slavka i Stjepana Stolnika - umjetnička kolonija. Svečamo otvaranje kolonije zakazano je u 9 sati kod Etno kuće uz prigodni program voćanskog KUD-a, izložbu radova s 2. Dana Slavka i Stjepana Stolnika te nekoliko radova domaćih umjetnika. U umjetničkoj koloniji sudjelovat će voćanski umjetnici te umjetnici iz Hrvatske i Slovenije. Etno-kuća bit će otvorena za posjetitelje do 19 sati.

Od 17 sati kod "Zvire" u Donjoj Voći u organizaciji Savjeta mladih održava se druženje mladih uz odbojku na pijesku.

Također, u subotu s početkom u 19 sati u Gornjoj Voći, iza objekta udruge Barilček održat će se manifestacija Ivanjski krijes. Uz to, održava se i smotra folklora - KUD Voća, gosti KUD Kolo Vukovar te FS iz Starša, Slovenija. Paljenje krijesa zakazano je u 21:30 sati, čime će se oživjeti jedan od starih voćanskih običaja. Za zabavni program zadužen je TS Frajkani.  

U nedjelju, 26. lipnja u 11 sati će se održati sveta misa kod Kapele svetog Ivana, nakon čega će biti upriličen blagoslov poljskog cvijeća uz prigodni štand KUD-a Voća, što je također oživljavanje starih običaja. Nakon 12:30 sati slijedi prigodni program KUD Voća kod objekta udruge Barilček, uz izložbu radova s 3. Dana Slavka i Stjepana Stolnik, kao i predstavljanje voćanskih udruga s ponudom jela i pića. 

Komentari