Održat će se od 19. do 28. kolovoza

Ovogodišnji Špancifest pretvorit će se u umjetničku radionica u kojoj ravnopravno sudjeluju posjetitelji i izvođači

Objavljeno: 22.03.2016. 10:12

Zadnja izmjena: 22.03.2016. 11:21

Foto: TZ Varaždin

Turistička zajednica grada Varaždina započela je pripreme za ovogodišnje izdanje Špancirfesta,  koji će se održati od 19. do 28. kolovoza. Špancirfest će ove godine osamnaesti puta okupiti profesionalne i amaterske umjetnike iz cijelog svijeta te varaždinsku povijesnu jezgru pretvoriti u umjetničku radionica u kojoj ravnopravno sudjeluju posjetitelji i izvođači. 

Sadržaji  festivala  osmišljeni su i selektirani na načina da tijekom deset festivalskih  dana  u svakom posjetitelju pobude osjećaj pripadnosti zajednici koja njeguje kreativno razmišljanje i slobodu izražavanja.

Na tome tragu Turistička zajednica grada Varaždina poziva zainteresirane varaždinske udruge u kulturi, ali i sve ostale čije se aktivnosti uklapaju u koncept festivala koji potiče izražavanje kreativnost i inovativnost,  da na web stranicama festivala www.spancirfest.com  prijave programe za Špancirfest 2016, a  za koje misle da se uklapaj u koncepciju festivala. 

Programski prijedlozi trebaju se dostaviti do 01. travnja  2016. godine, a organizator festivala će selektirati programe koji će se realizirati na Špancirfestu 2016.

Komentari