Rekordne brojke

Špancirfest 2019. više nego uspješan, posjetilo ga preko 300 tisuća ljudi iz 50 zemalja svijeta

Ovogodišnji Špancirfest bio je i više nego uspješan, što pokazuju i brojke. Varaždin je u deset dana posjetilo oko 300 tisuća ljudi, a turistički promet iznosio je 40,1 milijuna kuna.
Objavljeno: 23.09.2019. 11:16

Zadnja izmjena: 23.09.2019. 11:19

Ovogodišnji Špancirfest bio je i više nego uspješan, što pokazuju i brojke. Varaždin je u deset dana posjetilo oko 300 tisuća ljudi, a turistički promet iznosio je 40,1 milijuna kuna.

Da je ovogodišnji Špancirfet bio iznimno uspješan, danas su na konferenciji za novinare istaknuli gradonačelnik Ivan Čehok te  direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Prema procjenama PU varaždinske, Špancirfest je tijekom deset dana posjetilo oko 300 tisuća posjetitelja, a prema podacima iz sustava eVisitor, zabilježen je rast u broju dolazaka za 7,9 posto, a boravili su turisti iz 50 zemalja svijeta. Prema podacima iz Porezne uprave, generiran je turistički promet u ugostiteljstvu i turizmu u iznosu od 40,1 milijun kuna, što je 7,68 posto više nego prošle godine. Za program kod vile Bedeković prodano je čak 41 posto ulaznica više nego prošle godine. Rast posjeta zabilježila je i web stranica Špancirfesta, i to za vrtoglavih 95 posto, a informacije o programu tražili su korisnici iz čak 84 države diljem svijeta.

Gradonačelnik Čehok rekao je kako je program Špancirfesta sve bolji te da ima sve više turista. - Špancirfest je u razdoblju prije nas ostvario gubitak, sada smo u plusu. Program je sve bolji i ima sve više turista. Posebno je zanimljivo da raste broj dolazaka turista iz daljnjih zemalja. Špancirfest apsolutno ima svoju publiku, no kada bismo mi još napravili i ono što su napravili na Rujanfestu, da imamo pozornicu sa cajkama, imali bismo puno više posjetitelja. No mi to nećemo napraviti, Varaždin će ostati urbani grad sa urbanim festivalom - rekao je gradonačelnik, te dodao kako Varaždin ima svoju jasnu turističku ponudu, te da fali još samo hotel, na čemu se užurbano radi.

Direktorica Jelena Toth istaknula je kako Špancirfest već godinama bilježi pozitivan trend. - Veseli podatak da Špancirfest bilježi kontinuirani višegodišnji pozitivan trend, a tako je bilo i ove godine. Možemo reći da je iza nas rekordan Špancirfest - rekla je Toth.

 

Komentari