čestitamo!

Ozana Margotić iz VI. osnovne državna prvakinja u programiranju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2020. 09:32

Zadnja izmjena: 29.10.2020. 09:38

Državno natjecanje iz informatike Infokup 2020. održano je 5.10.2020. i 6.10.2020. u matičnoj školi zbog epidemiološke situacije.

Državnom natjecanju u VI. osnovnoj školi pristupili su učenici: Ozana Margotić, Antun Kralj, Ema Kolmanić i Bruno Kosmačin. Ozana Margotić se natjecala u kategoriji Algoritmi – 5. razred i osvojila je odlično prvo mjesto. Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi – 7. razred i osvojio je izvrsno sedmo mjesto. Ema Kolmanić se natjecala u kategoriji Algoritmi -8. razredi te osvojila izvrsno 8. mjesto. Bruno Kosmačin se natjecao u čak dvije kategorije: Algoritmi – 8. razred i LOGO – 8. razredi. U Algoritmima je osvojio izvrsno 4. mjesto, a u Logu je bio šesti.

Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je s maksimalnim brojem bodova osvojila prvo mjesto. Razgovarali smo s Ozanom kako bismo saznali zašto se i kako uključila u dodatnu nastavu iz informatike i što ju je navelo da se bavi upravo programiranjem. Ozana nam je ispričala kako obožava igrati igrice i kako je isprogramirala jednu vlastitu igricu koja uključuje brojeve. Planira se uključiti i u Centar izvrsnosti za informatiku, a posebno je ponosna na svog mentora, učitelja Danijela Lukića. Antuna Kralja i Brunu Kosmačina je za natjecanje pripremao gospodin Dejan Drabić iz Udruge Mladih informatičara Strahoninec.

Komentari