KORONAVIRUS

Pada broj zainteresiranih za cijepljenje, HZJZ poziva mlade

Objavljeno: 02.06.2021. 08:26

Zadnja izmjena: 02.06.2021. 13:04

Prema službenim podacima HZJZ-a, u Hrvatskoj je do jučer prvom dozom cijepljeno 38 % odraslog stanovništva, a interes za cijepljenjem počeo je polako padati.

Kako prenosi Jutarnji, stručnjaci smatraju kako bi već idući tjedan broj raspoloživih doza cjepiva mogao biti veći od broja zainteresiranih građana. Iz HZJZ-a su izjavili kako je moguće da je došlo do pada interesa zbog prošlotjedne dostave Astra Zenecinog cjepiva pa ljudi odbijaju doći na cijepljenje u zadanom terminu. Idući bi tjedan u Hrvatsku trebalo stići čak 360 tisuća doza cjepiva, najviše Pfizera. HZJZ trenutno poziva mlade da se cijepe kako bi mogli putovati i ići na okupljanja, a uskoro se očekuje cijepljenje djece od 12 do 16 godina.

- Ubrzo će se na cijepljenje moći prijavljivati i djeca u dobi od 12 do 16 godina, i to cjepivom Pfizer koje je i dosad bilo registrirano za mlade u dobi od 16 do 18 godina, a sad je EMA odobrila i cijepljenje onih u dobi od 12 do 16 godina. Dio mladih koji imaju neke kronične bolesti već je cijepljen -  rekla je dr. Iva Pem Novosel iz HZJZ-a za Jutarnji.

Komentari