Palatin kup Vidovec 2011: Fotex Palatin, Slobode i Lepoglava

Objavljeno: 14.02.2011. 18:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: www.dvoransko-prvenstvo.com

Okončan je Palatin kup 2011, 6. Dvoransko prvenstva registriranih klubova u malom nogometu. Veliki finalni dan donio je niz uzbuđenja, a do kraja su otišle sljedeće momčadi: Sloboda Tužno (u kategoriji pionira), Sloboda Varaždin (juniori), Lepoglava (veterani) i Fotex Palatin (seniori).

Dan velikog finala počeo je već u 15 sati utakmicama za treće mjesto. U najmlađoj, oionirskoj kategoriji, Plitvica iz Gojanca deklasirala je Lepoglavu (10:2), u srazu istih suparnika u kategoriji juniora slavio je također sastav Plitvice (3:2), dok su veterani Vinice i Plinmonta mreže ostavili prazne. Do šesteraca dakako, koji su bili nakonjeniji viničkim veteranima (2:0). U seniorskom srazu za treće mjesto, „klackava“ Mladost iz Klenovnika ostala je dosljedna svojem toplo-hladno ritmu – slab prvi krug, pa sjajna osmina finala i četvrtfinale, poraz u polufinalu, pa onda opet odlični za treće mjesto – 5:1 protiv Lepoglave. Raritet završnog vikenda su nogometaši Lepoglave; u sve četiri kategorije imao je ovaj klub predstavnike, no izuzev veterana svi su u oba dana upisali samo poraze – 6 utakmica, 6 poraza.

Nešto iza 18 sati krenula su i finala. Najprije pioniri. Sraz Slobode iz Tužnog i Obreša obilovao je uzbuđenjima. Dečki iz Svetog Ilije vodili su nakon prvog poluvremena 2:0, činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. No mali predstavnici Slobode, dominantni igrom i u prvih 15 minuta, polako su gradili stazu uspjeha. Već u prvoj minuti nastavka Biškup je smanjio, pet minuta prije kraja Lukavečki poravnao, a potpuni preokret dogodio se u zadnjih 100 sekundi, za na kraju glatkih 4:2 i veliko slavlje Slobode.

Još većoj drami svjedočili smo u juniorskom finalu. Igrali su Fotex Palatin i Sloboda iz Varaždina, mnogo starih znanaca iz prvenstvenih utakmica Nedeljančana i aktualnih slobodaša, bivših varteksovaca. Pogotkom Štefulja Fotex Palatin je poveo u 7. minuti, no pet minuta kasnije Hižak je Slobodi donio izjednačenje. U drugom poluvremenu, u 4. minuti nastavka, najbolji strijelac Slobode preokrenuo je na 2:1 za Slobodu, no već minutu kasnije Matučec je stavio stvari na početak – 2:2. Pet minuta prije kraja Đurđek je ponovno doveo Fotex Palatin u vodstvo.

I, kad se činilo da trofej ostaje Nedeljančanima, pogriješila je obrana Fotex Palatina na čelu s vratarom Hranićom i 18 sekundi(!) prije kraja Ćosić je donio Slobodi 3:3. Uslijedili su udarci sa 6 metara, opet – maksimalno napeti. Dvostrukom strijelcu Ćosiću Hranić je obranio, Kovačić je donio prednost Fotexu. U drugoj seriji precizni su bili i Kostelac i Đurđek, Fotex je i dalje bio u prednosti – 5:4. U trećoj i – redovno – posljednjoj seriji Struški je donio nadu Slobodi. Meč loptu imao je Štefulj, ali – Valentić je skinuo! Ostalo je 5:5, krenulo raspucavanje.

Za Slobodu Malnar, za Fotex Palatin Đurđek. Nedeljančani su opet došli u prednost, jer je Hranić skinuo udarac i Malnaru. Međutim, ni drugu meč loptu Fotex Palatin nije iskoristio, Valentić je obranio i Đurđeku. I onda Malnar je zabio za 6:5 u korist Slobode, a Valentić i treći put u nizu obranio, za konačnu pobjedu Varaždinaca!

U veteranskom finalu nije bilo te neizvjesnosti. Duge noći nisu za finale mogle zbog ozljeda računati s Damirom Maretićom i Daliborom Balentom, a to je za uigrani sastav Lepoglave bio preveliki hendikep Varaždinaca. Lepoglavčani su brzo opravdali ulogu favorita, golovima Murića i Gladovića već su nakon šest minuta igre vodili 2:0 i do kraja susreta mirno kontrolirali igru i rezultat. Zaprijetio je u nekoliko navrata Mujanović, pte minuta prije kraja pogodio i stativu, no ostalo je 2:0.

U seniorskom finalu Trnje i Fotex Palatin. Nedeljančani s momčadi gotovo identičnoj onoj juniorskoj, plus Simon, Buhin i Habrun. Mnogi su bili uvjerenja da će se rasplet juniorskog finala psihološki odraziti i u seniorskom finalu. No i Trnje je imalo svojih problema, zbog ozljede dan ranije u polufinalu nije mogao zaigrati prekaljeni Danijel Hrman. Očito je hendikep Trnovčanaca bio veći, kod foteksovaca se baš probudio inat i krenuli su maksimalno motivirani uzeti bar jednu titulu. I otvorili finale identično, golom u 8. minuti (Melnjak). No, za razliku od juniorske završnice, ovdje su do odmora podebljali prednost čak na 3:0. Točno 12 minuta prije kraja utakmice Ratko Levanić donio je nadu Trnju, no već u idućoj minuti David Matučec ju je drugim pogotkom na utakmici i ugasio. Za konačnih 5:1 i veliko slavlje Nedeljančana zabio je Marko Kovačić u pretposljednjoj minuti susreta.

Sve rezultate finalnog dana donosimo u prilogu, a sve ostale pojedinosti Palatin kupa – Vidovec 2011. pogledajte na službenim internetskim stranicama Prvenstva www.dvoransko-prvenstvo.com.


Finalni dan (rezultati)

Komentari