održana radionica

Paljak: "Istraživanja pokazala da u svim šumskim dijelovima županije ima tartufa"

Objavljeno: 10.12.2019. 11:16

Zadnja izmjena: 10.12.2019. 11:21

Hrvatski šumarski institut danas je u Varaždinu organizirao međunarodnu radionicu u sklopu projekta Incredible, koja se bavila gospodarenjem plantaža tartufa i razvojem mikosilvikulture.

Tom je prilikom sve prisutne pozdravio dožupan Tomislav Paljak koji je istaknuo kako su preliminarna istraživanja pokazala da u Varaždinskoj županiji ima tartufa - Znamo da je Istra tu napravila veliki iskorak. Kod nas ne postoji neka velika mogućnost za razvoj drvne industrije, ali zato postoji mogućnost razvijanja te nedrvne. Tu je prepoznat i veliki turistički potencijal. Ako je Istra od toga napravila odličan proizvod i turizam, mislim da smo i mi isto u stanju nešto slično napraviti u našem području jer je dokazano da u svim dijelovima županije u našim šumama zaista ima tartufa - rekao je dožupan Paljak.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović istaknuo je kako je cilj radionice jačanje gospodarstva i turizma na području županije. - Poznata je naša manifestacija Dani vrganja i tartufa u Novom Marofu, a prošle godine počeli smo sa preliminarnim istraživanjima o mogućnosti razvoja tartufarstva kao turističke djelatnosti u našoj županiji. Ova radionica je krajnji rezultat ovogodišnjeg istraživanja. Cilj ovoga istraživanja je jačanja turističkih, smještajnih kapaciteta i jačanje gospodarstva u cijelini - rekao je Jakopović.

 

Komentari