u OŠ SVIBOVEC

FOTO Paljak je s učenicima OŠ Svibovec odao počast žrtvama Vukovara i poginulim svibovečkim braniteljima

Objavljeno: 17.11.2017. 16:27

Zadnja izmjena: 17.11.2017. 16:27

Danas je pod motom 'I u mojoj školi živi Vukovar' u Osnovnoj školi Svibovec obilježen Dan sjećanja na žrtve Vukovara, a počast gradu heroju je zajedno s učenicima i djelatnicima svibovečke škole predvođenima ravnateljicom Melitom Mesarić te članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - klub Jalševec odao i zamjenik župana Tomislav Paljak.

U spomen na brojne vukovarske žrtve, učenici su izveli dirljiv program, a učitelj povijesti Davorin Milić održao je predavanje o obrani Vukovara, njegovom padu, braniteljima i žrtvama dok se dožupan Paljak obratio prisutnima i istaknuo posebnost svibovečke škole kada se govori o Domovinskom ratu.

- Danas se po školama diljem naše županije obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara, no obilježavanje u OŠ Svibovec je posebno. Jedina ste škola u Županiji koja ima spomen-sobu na poginule učenike u Domovinskom ratu. Emocije su pomiješane, jer ovo je istovremeno lijepa priča o domoljublju, ali i priča o tragedijama u obiteljima. Dajem vam potporu da nastavite njegovati ovu tradiciju jer povijest nas uči o tragediji koja se ne smije ponoviti – istaknuo je Paljak.

U spomen na žrtve Vukovara zamjenik Paljak, ravnateljica Melita Mesarić, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - klub Jalševec, kao i učenici te djelatnici škole zapalili su svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima s područja župe Svibovec, a zamjenik Paljak razgledao je i spomen-sobu poginulih branitelja.

Komentari