Pan kup Novi Marof 2011: Infarktna završnica u finalu!

Objavljeno: 31.01.2011. 14:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Automobil Lončar pobjednik je malonogometnog turnira u Novom Marofu Pan kup 2011, no nakon neviđene drame u posljednjem dijelu susreta i produžetaka i pobjede nad Pizzerijom Green Moon. Treće mjesto očekivano je osvojio Team projekt, pobijedviši MNK Zabok.

U finalu Pan kupa sastali su se kneginečka Pizzerija Green Moon i varaždinski Automobil Lončar, nakon što su oba sastava do finalne utakmice “poskidala” sve papirnate favorite turnira, stoga je ovo finale i više nego zasluženo.

Što se pak tiče samo završne utakmice, tu je uloga papirnatog favorite bila na strani iskusnijih “lončara”, koji imaju znatno više zajedničkih utakmica u nogama, a u četiri utakmice do finala nisu primili niti pogotka. Ulogu su i opravdali do samog kraja, kada su vodili 6:2 pet minuta prije kraja. Tada su imali čak i prigodu povećati prednost, ali uporni Green Moon se vraća, smanjuju na 6:3 tri minute prije kraja.

A kao da njihove ranije utakmice nisu bila dovoljna opomena Automobilu Lončar, Green Moon je i u ovoj utakmici rada narpavio pravo čudo, postigavši još tri gola do kraja regularnog dijela. Rezultatom 6:6 krenulo se tako u produžetke, a u drugom produžetku iskusnija ekipa Automobila Lončar, postiže tri pogotkate rezultatom 9:6 osigurava naslov i osvaka vrijednu nagradu.

- Lijepo je osvojiti turnir, mislim da je na kraju to i zasluženo, unatoč ovom finalu u kojem smo skoro prosuli veliku prednost. Mislim da je to lijepa nagrada za trud na ovom turniru, a lijepo se poklopili i s našom godišnjicom, jer klub slavi 10 godina postojanja ove godine – istaknuo je Romano Puček, voditelj ekipe MNK Automobil Lončar.

Za pobjedničku ekipu najefikasniji je bio Jagec sa četiri gola, Stanislav Tot postigao je tri gola, a po jednog su dodali Gavaranović i Belović. Kod Pizzerije Green Moon Gača je zabio tri gola, dva Kristijan Ribić te jedan Nikola Špicer.

Pogocima u efikasnom finalu Tot i Ribič poravnali su se na listi najboljih strijelaca sa 10 pogodaka s Ivanom Vukovićem iz CB Gavrat te podijelili naslov najboljeg strijelca turnira.

Stanislav Tot proglašen je najboljim igračem, dok je titula najboljeg vratara pripala Dejanu Špiceru iz Pizzerije Green Moon.

U utakmici za treće mjesto Team projekt je pobijedio MNK Zabok 6:3. Tri gola djelo su Igora Martana, dva Kristijana Gracina, a jedan Mate Čuljka, a za Zabok su golove postigli Sente, Škrlec i Fio.


Komentari