Održan Paraolimpijski školski dan

Paraolimpijci Dretar Karić i Križanec posjetili topličku OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića

Objavljeno: 07.06.2016. 17:45

Zadnja izmjena: 07.06.2016. 17:47

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ugostila je u utorak, 7. lipnja, proslavljene hrvatske i varaždinske paraolimpijce Helenu Dretar Karić i Zorana Križanca u sklopu Paraolimpijskog školskog dana.

Učenici su tako saznali da Dretar Karić i Križanec svaki imaju više desetaka medalja sa svjetskih kupova u stolnom tenisu i medalje s domaćih prvenstava.

Ispričali su i kojim su se sve sportovima bavili i na kojim su natjecanjima bili u svojim bogatim sportskim karijerama.

Nakon brojnih pitanja i odgovora učenici su pogledali kratak film o posljednjim Paraolimpijskim igrama održanim u Londonu. Nakon toga uslijedio je nastavak u sportskoj dvorani, gdje su učenici zaigrali stolni tenis s gostima.

Ravnateljica topličke Osnovne škole i gradonačelnica Goranka Štefanić tom je prilikom rekla: – Mi smo već senzibilizirani za osobe s posebnim potrebama budući da imamo arhitektonska rješenja u školama, a također i lift. Kod nas osobe s tjelesnom invalidnošću mogu doći u sve dijelove škole. Isto tako, imamo poseban odjel za djecu s posebnim potrebama i poremećajem u ponašanju. Svi smo isti, nismo različiti.

Paraolimpijski sportski dan organiziran je u suradnji topličke Osnovne škole i Damira Frntića iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Komentari