prijave na natječaje

'PARK BRANITELJA HRVATSKE' Na sastanku lepoglavskih branitelja i Grada raspravljalo se o realizaciji projekta

Objavljeno: 10.01.2017. 13:20

Foto: Grad Lepoglava

Tema prvog ovogodišnjeg sastanka Koordinacije braniteljske populacije s područja grada Lepoglave i Grada Lepoglave odnosila se na nastavak realizacije projekta uređenja spomen – parka posvećenog poginulim braniteljima u Lepoglavi, kao i svim aktivnostima koje slijede u 2017. godini.

Prvotna ideja o sadnji 12 stabala u spomen na poginule branitelje prerasla je u projekt uređenja čitavog parka koji je dan na javnu raspravu te je svatko imao priliku iznijeti svoje mišljenje.

 Nakon kratke rasprave u kojoj je istaknuto zadovoljstvo realizacijom navedenog projekta i ponuđenim rješenjem, dogovoreno je da će se od autora projekta zatražiti da se u centralnom djelu spomen-parka dodatno istaknu imena poginulih branitelja, a da park nosi ime 'Park branitelja Hrvatske'.

- Gradu Lepoglavi izuzetno je važno da s odabranim rješenjem budu zadovoljni branitelji i članovi obitelji poginulih branitelja. Zbog toga se Grad nije miješao u rad komisije koja je izabrala idejno rješenje izgleda budućeg spomen-parka – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač te dodao da je u ovoj godini zadatak pripremiti preostalu potrebnu dokumentaciju i projekt uređenje parka prijaviti na otvorene natječaje.

Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak na sastanku se ukratko osvrnuo i na brojne odrađene aktivnosti Udruge u protekloj godini najavivši isto tako aktivnu 2017. godinu.

Komentari