da ili ne?

FOTO: Metalne konstrukcije koje zbunjuju Varaždince - evo objašnjenja za njih

Objavljeno: 23.09.2018. 17:30

Zadnja izmjena: 23.09.2018. 17:39

Foto: Viktor Hranić

Svakodnevno prolazimo pokraj metalnih crvenih konstrukcija koje se nalaze na nekoliko lokacija u centru grada i unatoč znaku bicikla i natpisa na njima - PARKING, mnogi se i dalje pitaju čemu služe, jer naoko funkcija i nije baš prepoznatljiva. Nismo sigurni koliko su varaždinski biciklisti prepoznali i prihvatili njihovu namjenu, budući da gotovo svakodnevno usamljeno egzistiraju u prostoru, pa smo za objašnjenje pitali dogradonačelnicu Sandru Malenicu. 

Autorica ove instalacije je Kristina Škrokov, a budući da nismo uspjeli doći do nje kako bi nam objasnila od kuda ideja i zašto baš ovakvo rješenje za bicikle, objašnjenje smo potražili kod dogradonačelnice Sandre Malenice.

Mislim da je to prekrasna inicijativa koja obogaćuje javni prostor. Posebno zato jer je konstrukcija mobilna i višenamjenska. Uz to što se može koristiti kao 'parking za bicikle', može se koristiti i kao ograda ili pregrada, ali i kao mjesto za razna druga događanja. Odlična ideja kako jedna instalacija za koju nikada ne znamo gdje će se pojaviti može dati dodanu vrijednost prostoru koji nas okružuje, ali i načinu kako promišljamo svakodnevne situacije i predmete. Iskorak koji zaslužuje svaku pohvalu. Ima onih indiferentnih, oni kojima nikako ne 'sjeda' neki novi, moderan detalj i oni koji jedva čekaju dašak nekonvencionalnosti i suvremenosti. Ja sam ova treća skupina.  - kazala je Malenica

 

Komentari