SAVATE I BOKS KLUB OMEGA VARAŽDIN

Patrik Grđan briljirao na prvenstvu države u boksu i proglašen najboljim tehničarem

Objavljeno: 08.03.2020. 17:07

Zadnja izmjena: 08.03.2020. 17:18

U hramu košarke u Splitu na Gripama, održano je pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za žene i mlađe seniore, nastupilo je četvero članova Savate i boks kluba Omega Varaždin, Patrik Grđan, Tajana Koščak, Patricija Špoljarić i Valentino Florijanić. U tri dana vrhunskih borbi varaždinsi borci postigli su odlične rezultate.

Patrik Grđan je u kategoriji do 69 kg u tri dana boksao četiri borbe i postigao besprijekoran skor, bez izgubljenog meča pobijedio je sve suparnike i pokazao kvalitete kakve imaju boksači najvišeg ranga.

U prvoj borbi svladao je Bruno Cikatića iz BK "Pauk", od prve minute krenulo je žestoko, ali Patrik ubrzo preuzima kontrolu nad borbom i odnosi pobjedu. Drugi dan natjecanja u drugoj borbi Patrik je još efikasniji te brzim prekidom odnosi pobjedu nad Filipom Mimica iz BK "Grom". Treći dan natjecanja iznimno je naporan za našeg borca jer su na rasporedu borbe za ulazak u finale. Patrik u teškoj borbi pobjeđuje Pavčec Petra iz BK "Nokaut" Zagreb a u finale se plasirao i drugi opasan borac iz BK "Nokaut" Matej Hlača. U večernjem programu na rasporedu finala prvenstva države Patrik Grđan - Pako odnosi pobjedu u prepunoj dvorani uz gromoglasno navijanje i podršku drugih boraca, prijatelja i navijača.

Još dva srebra

Treba istaknuti da je boksačko povjerenstvo proglasilo Patrika Grđana najboljim tehničarom na Prvenstvu, a nagradu mu je uručio predsjednik Saveza Bono Bošnjak ispred organizatora i Hrvatskog boksačkog saveza.

Uz Patrika izvrsne rezultate ostvarili su i Tajana Koščak u kategoriji do 54 kg, u prvoj borbi svladala je iznimno opasnu i čvrstu Aleksandru Vučinić iz BK "Borovo", ali je u finalu za nijansu bolja bila Hrvojka Čudina iz Zagreba, pa Tajana ponosno donosi srebro u svoju kolekciju. Patricija Špoljarić u kategoriji +81 kg osvojila je srebrno odličje protiv Mater Lilić iz BK "Salona". Valentino Florijanić zaustavljen je na startu prvenstva od iskusnog Gugić Roka iz BK "Infinitius" ali upisuje iskustvo sa prvenstva.

Komentari