potpisani ugovori

Pčelarima s područja Grada Novog Marofa dodijeljena 31.000 kuna

Objavljeno: 09.12.2022. 14:11

Zadnja izmjena: 09.12.2022. 14:11

Grad Novi Marof kroz razne programe tijekom cijele godine potpomaže svoje poljoprivrednike, a ovih dana, gradonačelnik Siniša Jenkač pčelarima s područja Grada uručio je ugovore vrijedne više od 31.000 kuna.

Riječ je o programu subvencija u poljoprivredi kroz koji Grad subvencionira pčelinje zajednice s po 30 kuna. Gradonačelnik Jenkač istaknuo je zadovoljstvo što na području Grada Novog Marofa imaju oko tisuću pčelinjih zajednica koje subvencioniraju s po 30 kuna. Zahvalio je Udruzi Medarica što i ove godine dječjim vrtićima na području Grada i okolnih općina dijele med iz vlastitih donacija.

-Vjerujem da su pčelari zadovoljni. Ove smo godine za poljoprivrednike kroz razne programe predvidjeli 450 tisuća kuna, dok pak za iduću godinu u proračunu planiramo povećati sredstva na 500 tisuća kuna. Imamo nekoliko natječaja, jedan se odnosi na strojeve i opremu, drugi je sektorski za pčelarstvo, a imamo i natječaj za okrupnjavanje, odnosno otkup zemlje za bavljenje poljoprivredom te natječaje za trajne i jednogodišnje nasade i kupovinu životinja – rekao je Jenkač.

Inače, pčelari će za školski medni dan za sve prvašiće osigurati staklenku meda kako bi djecu od malih nogu naučili koristiti med i koje su njegove prednosti.

Komentari