razmjena iskustva

Pedagoginja Osnovne škole iz Varaždinskih Toplica na konferenciji u Firenci o doprinosu eTwinninga

Objavljeno: 20.10.2016. 16:57

Zadnja izmjena: 20.10.2016. 16:58

Pedagoginja Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Hermina Šinjori, sudjelovala je na eTwinning tematskoj konferenciji pod nazivom „Građanstvo: nova etika za 21. stoljeće – doprinos eTwinninga“ održanoj u Firenci u Italiji.

Putem eTwinninga članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. Domaćin je bila Talijanska nacionalna eTwinning služba za podršku (NSS), a suorganizatori eTwinning centralna služba za podršku (CSS), EACEA, Europska komisija, Talijanska nacionalna agencija Erasmus+/INDIRE i ostale nacionalne službe koje su sudjelovale u događaju.

Konferencija je bila inspirirana „Deklaracijom o promicanju građanstva i zajedničkih vrijednosti slobode, tolerancije i nediskriminacije putem obrazovanja“ koju su usvojili ministri EU-a u Parizu 17. ožujka 2015. godine.

Cilj eTwinning konferencije bio je osnažiti učitelje za promicanje vrijednosti demokracije, tolerancije i uvažavanja različitosti kroz rad na eTwinning portalu. Također je prikazan veliki utjecaj i doprinos eTwinninga u obrazovanju u posljednjih 11 godina njegova postojanja.

Na konferenciji je sudjelovalo 250 sudionika – ravnatelja, zamjenika ravnatelja, stručnih suradnika te učitelja osnovnih i nastavnika srednjih škola iz cijele Europe. Sudjelovanje na konferenciji financirano je u okviru programa Erasmus+, eTwinning. Financiranje je omogućila Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe EU.

 

Komentari