nakon odlaska pedijatrice

Pedijatrijska ambulanta u Lepoglavi nastavlja s radom, a traži se trajno rješenje

Objavljeno: 08.08.2016. 16:47

Zadnja izmjena: 08.08.2016. 16:51

Počele su kolati informacije, prema kojima će pedijatrijska ambulanta u Lepoglavi prestati s radom, nakon odlaska pedijatrice. Kako stoji na službenoj stranici Grada Lepoglave, za takve su informacije neistinite.

Ambulanta koja vodi brigu o 620 pacijenata radi i dalje, a potvrdio je to i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić koji je u pratnji lepoglavskog zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača posjetio pedijatrijsku ambulantu u Lepoglavi. 

- Dom zdravlja čini sve što je u njegovoj moći, a što mu pravilnici dopuštaju da nakon odlaska pedijatrice osigura nastavak rada pedijatrijske ambulante u Lepoglavi. U tim nastojanjima podržava nas i HZZO koji sukladno pravilnicima podržava svaku aktivnost koja će za rezultat imati daljnji rad ambulante - objasnio je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

Dodao je kako su pronašli liječnika, specijalista obiteljske medicine koji će do daljnjega raditi u ovoj ambulanti kao privremeno rješenje, dok u međuvremenu pregovaraju s pedijatrima iz Opće bolnice Varaždin i pedijatrima koncesionarima u Domu zdravlja, a koji su izrazili želju da nastave raditi ovdje i da pomognu da se ova ambulanta ne zatvori. 

Jagić je objasnio da će trajno rješenje dati specijalizacija liječnika za pedijatriju koju je odobrilo Ministarstvo zdravlja. Do tada ambulanta će raditi u okviru trenutnog rješenja. Vodit će je dr. Marija Kolačko, liječnica specijalistica obiteljske medicine.

 

Komentari