Perhoč na svečanoj skupštini: Vjerujem da je najteže iza nas

Objavljeno: 23.12.2011. 11:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Međimurska županija

Vjerujem da s prolaskom godine na izmaku najteže ostaje iza nas. Rekao je to župan Međimurske županije Ivan Perhoč na Svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije održane u četvrtak.

U izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec, pred okupljenim vijećnicima,  gradonačelnicima i načelnicima međimurskih gradova i općina, predstavnicima javnog, kulturnog, vjerskog i gospodarskog života Međimurja župan se osvrnuo na  2012. godine te rekao što očekuje od sljedeće.

- Međimurje vidim kao prosperitetnu regiju koja će se u novim okolnostima moći nametnuti i koja će i dalje biti predvodnik razvoja cijele zemlje. Gospodarski pokazatelji ovoj tezi idu u prilog, a uspjehe koje međimurske tvrtke postižu na tržištima širom svijeta mnogima su u Hrvatskoj uzor - rekao je Perhoč.

Naglasio je i da od novoizabrane vlasti očekuje da se međimurske potrebe i prioriteti konačno počnu uvažavati te da podrška koju smo uvijek dobivali, od deklarativne postane konkretna. Na tome će, rekao je, inzistirati.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački zahvalio pak se svim korisnicima Proračuna na razumijevanju što dalje nastavljaju s radom i postizanjem dobrih rezultata, usprkos manjim financijskim potporama, gospodarstvenicima koji u nepovoljnim uvjetima održavaju ili čak jačaju svoje aktivnosti, udrugama civilnog društva s područja kulture, sporta, humanitarnog djelovanja, ustanovama s područja obrazovanja i zdravstva, kao i svim subjektima i pojedincima koji rade za dobrobit naše Županije.

Svečana sjednica bila je prilika da se se zaslužnim pojedincima i društvima zahvali na radu i oda priznanje za postignute rezultate.

upan Međimurske županije Poveljom Međimurske županije odlučio je nagraditi Planinarsko društvo Bundek iz Murskog Središća te posthumno dr. med. Zlatka Pavčeca.

"Bundek" je Povelju dobio za veliki doprinos u mnogobrojnim aktivnostima, planinarskim akcijama za koja su primili vrijedna priznanja, okupljanju velikog broja članova različitog dobnog uzrasta i zaljubljenika u prirodu te promoviranju Međimurja širom Hrvatske i drugih zemalja.

Pokojnom dr. Pavčecu povelja je dodijeljena za veliki doprinos i ostvarene rezultate na području medicine i zdravstvene djelatnosti.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

Komentari