još o incidentu u maruševcu

Pernar sada mijenja priču o 'napadu' na njega: 'Istina je da nije bilo fizičkog kontakta'

Objavljeno: 15.03.2017. 09:08

Zadnja izmjena: 15.03.2017. 09:20

Foto: Željko Porobija

Nakon svog nenajavljenog upada u školu u Maruševcu, kontroverzni saborski zastupnik Ivan Pernar objavio je na svojoj Facebook stranici nekoliko statusa na tu temu, a počeo je polako i mijenjati priču o događaju.

>> Pernar zaružio u našem kraju, upao u školu u Maruševcu i fizički se sukobio s odgajateljem!

Iako je u svom prvom postu događaj prikazao dramatičnim riječima, iz kojih se moglo zaključiti da je došlo do natezanja s odgajateljem, sada priznaje da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

- Bilo bi ga da kojim slučajem nisam brzinski reagirao i izmaknuo mobitel iz dosega ruke tog adventističkog teologa. - objašnjava Pernar, pritom opravdavajući svoj postupak live snimanja u školi time što tako, kaže, uklanja agresivce. Isto tako je priznao i da je ušao i u školsku zgradu, dok je ranije govorio da se sve događalo "na livadi koja nema veze sa školom" - premda se radi o parku koji je dio školskog imanja, neposredno pred ulazom u školsku zgradu.

Pernar i dalje ustrajava u tome da je odgajatelj zapravo adventistički svećenik - iako je sam Pernar kao bivši adventist dobro upoznat s crkvenom hijerarhijom te stoga svjestan da se ne radi o svećeniku niti o vjeroučitelju. U više statusa odgajatelja je prozvao psihijatrijskim slučajem i bolesnikom te objavio njegovu sliku - koje je nedopušteno skinuo s weba - i osobne podatke. Na Pernarov su se fejs javili i brojni bivši i sadašnji učenici škole koji su negirali njegove navode, ali su im komentari u najvećem broju slučajeva pobrisani, a oni blokirani.

Od nadležnih službi dobili smo obavijest da prozvani odgajatelj - kao ni sama škola - ne mogu praktički napraviti ništa, jer Pernara štiti saborski imunitet. Škole su nedavno dobile naputak Ministarstva znanosti i obrazovanja o sprječavanju ulaska nepozvanih osoba u školu, ali škole su praktički u ovim slučajevima nemoćne. Pernar nastavlja svoju turneju po školama, a sad još samo možemo očekivati da i ostalih 150 saborskih zastupnika otkrije ovu rupu u zakonu pa krenu hodočastiti po ustanovama koje po zakonu i svakoj normalnoj etici treba sačuvati od političke propagande.

>> SPRIJEČITI PERNAROV ULAZAK? Ministarstvo poslalo upozorenje ravnateljima naših škola

Komentari