'poput izbacivanja iz sabora'

Pernar zaružio u našem kraju, upao u školu u Maruševcu i fizički se sukobio s odgajateljem!

Objavljeno: 13.03.2017. 19:52

Zadnja izmjena: 14.03.2017. 12:53

Foto: Željko Porobija

Kontroverzni saborski zastupnik Ivan Pernar sudjelovao je jučer na tribini u Varaždinu, ali je odlučio ostati još malo u našem kraju, pa je nenajavljeno svratio i do Srednje škole u Maruševcu.

Dežurni odgajatelj nije odobrio njegov ulazak u školu i njegovo obraćanje učenicima u vrtu pred školom, pa je došlo i do sukoba, kojega je Pernar opisao na svom fejsu.

- Tada je učinio nečuveno, odnosno ono čemu nisam svjedočio još od izbacivanja iz Sabora. Pokušao mi je pred očima svih učenika istrgnuti mobitel iz ruke. Budući da smo se nalazili na livadi koja nije dio škole bio sam tim više šokiran njegov nekulturnim ponašanjem. - iznosi Pernar, premda livada o kojoj govori jest dio kampusa škole.

'Dolazim na poziv...'

Pernarov dolazak u Srednju školu Maruševec nije posvema slučajan. Osnivač škole je Kršćanska adventistička crkva kojoj je ne tako davno i Pernar pripadao. Okupljenim je učenicima i govorio o nekim svojim druženjima s bivšim učenicima i studentima teološkog fakulteta koji se nalazi na istom kampusu. Koliko smo mogli čuti, Pernar je okupljenim učenicima pričao i o svom vegetarijanstvu.

Njegovo je izlaganje trajalo nekih tridesetak minuta, koje je onda mirno prekinuto nakon što je došla ravnateljica i podsjetila ga da nije najavio dolazak i da kao se kao saborski zastupnik i političar trebao najaviti. Pernar se ispričao što dolazi nenajavljeno i rekao da je pokušao naći ravnateljicu, ali nije uspio. Na naše pitanje kako to da je došao u školu, odgovorio je da ga pozivaju.

- Šalju mi pozive preko fejsa da dođem. Namjeravam doći svuda gdje me pozivaju. Ne znam je li to dopušteno. - izjavio nam je Pernar. Učenicima koji su ga pozivali na kavu odgovorio je da mora ići u Rijeku gdje ima jednu deložaciju. A na naša propitivanja o monetarnoj teoriji koju brani preporučio nam je da pročitamo dvije njegove knjige na tu temu.

Komentari