Petar Brlek: Možemo napraviti povijesni rezultat na SP-u

Piše: Nikola Bosilj

Objavljeno: 03.07.2013. 09:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: koprivnica.net

Hrvatska U20 nogometna reprezentacija niže sjajne rezultate na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, a jedan od igrača koji imaju zapaženu ulogu je i Petar Brlek, bivši Varteksovac i sadašnji član Slaven Belupa.

Brlek je rođen 1994. godine u Varaždinu te je veliki dio svoje karijere u mlađim uzrastima proveo u Varteksu. Varaždin je bio “dom“ mladog Ludbrežanina od 2002. pa sve do jeseni 2009. godine kada Petar traži svoju priliku u Koprivnici. U dvije sezone provedene u Slaven Belupo, Petar je odigrao 26 utakmica te se jedanput upisao na listu strijelaca. U nadolazećoj sezoni se od njega očekuju velike stvari, a Brlek igrama na SP pokazuje da je spreman za nove izazove.

Hrvatska još ne zna za poraz na SP, a “mladi“ Vatreni su osvojili prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova te se plasirali u osminu finala ispred snažnog Urugvaja. Za Brleka to nije bilo iznenađenje.

- Prije ovog turnira zadali smo si samo jedan cilj, a to je bio prolazak skupine. To smo na kraju i ispunili osvojivši prvo mjesto ispred jakog Urugvaja sto je mnoge iznenadilo, ali ne i nas jer smo bili svjesni svoje snage i da na ovom prvenstvu u jednoj utakmici možemo svakog pobijediti.

Petar je nastupao u svim utakmicama u skupini, a u posljednjoj protiv Novog Zelanda je upisao i asistenciju te je naravno zadovoljan svojim igrama i dobivenom minutažom.

- U prvoj utakmici protiv Urugvaja sam ušao pola sata, protiv Uzbekistana 15 minuta, a protiv Novog Zelanda sam odigrao svih 90 min i upisao asistenciju za gol Rebića. Samo sudjelovanje na ovakvom turniru mi pruža zadovoljstvo jer sam pozvan kao godinu dana mlađi, a usto sam i dobio određenu minutažu kojom sam zadovoljan i mislim da sam svojim igrama opravdao izbornikovo povjerenje.

Sutra utakmicu osmine finala SP Hrvatska igra protiv Čilea, koji je po kladionicama blagi favorit, ali kao i svaka reprezentacija, ima svoje slabosti te nije nepobjediv.

- U osmini finala nas čeka Čile,koji je jedna odlična reprezentacija koja je u svojoj skupini izbacila veliku Englesku i to dovoljno govori o njima. Sigurno je da neće biti laka utakmica, ali vjerujem da kada ih još do kraja analiziramo i proučimo njihove dobre i loše strane možemo pobijediti i tada nam se otvara prilika da napravimo čak i povijesni rezultat – rekao je Brlek.

Kao što je već spomenuto, od mladog Petra se u nadolazećoj sezoni očekuju velike stvari te bi se svojim talentom i upornošću mogao prometnuti u jednog od glavnih igrača Slaven Belupa. Za transfer u inozemstvo još je rano.

- Trenutno sam fokusiran samo na Slaven Belupo i nadam se da ću svojim igrama pridonijeti sto boljem rezultatu u nadolazećoj sezoni.  Naravno da bih jednog dana volio ostvariti neki veći transfer u inozemstvo, no mislim kako za to ima još dovoljno vremena – zaključio je skromni Pero.

Marko Pajač, još jedan bivši Varteksovac, odigrao je samo zadnju utakmicu protiv Novog Zelanda do 66 min i imao je zapaženu ulogu u toj pobjedi.

 

 

Komentari