poučni izlet

Petaši iz Osnovne škole Vidovec posjetili Zagreb da bi vidjeli predstavu i učili o zvijezdama i o povijesti

Objavljeno: 21.11.2017. 10:18

Zadnja izmjena: 21.11.2017. 10:19

Učenici 5. a i b razreda OŠ Vidovec proveli su zanimljiv dan izvanučioničke nastave u Zagrebu. Na put su ih povele razrednice Valentina Štrlek i Sanja Biškup, a pridružila im se i pedagoginja Renata Novak.

Učenici su najprije uživali pod zvjezdanim nebom u planetariju Tehničkog muzeja. Uz stručno vodstvo mogli su ponoviti i provjeriti gradivo koje su učili u okviru Geografije - o Sjevernjači, planetu Marsu i zvježđima Velika i Mala kola. Na odjelu astronautike vidjeli su modele najpoznatijih svemirskih letjelica, koji prikazuju početak razvoja astronautike. Obišli su i Odjel prometnih sredstava te vidjeli razvoj transportnih sredstava u vodi, na kopnu i zraku.

Nakon toga u kazalištu Žar ptica pogledali su predstavu "Kako je tata osvojio mamu", koja je nastala prema istoimenom romanu Mire Gavrana o čemu su učili na satima Hrvatskog jezika. Na kraju su ponovili i gradivo Povijesti razgledavši eksponate u Arheološkom muzeju. Muzej posjeduje jedinstvenu kolekciju etruščanskih spomenika. Najpoznatiji i svakako najdragocjeniji je glasovita Zagrebačka lanena knjiga, rukopis s najdužim sačuvanim tekstom etruščanskog jezika i jedini očuvani primjerak lanene knjige u čitavom antičkom svijetu, zajedno sa zagrebačkom mumijom.

Komentari