u sklopu projekta

Petnaest učenika i šest nastavnika varaždinske Gospodarske škole na stručnoj praksi u Leipzigu

Objavljeno: 22.12.2016. 10:02

Foto: Gospodarska škola Varaždin

Petnaest učenika i šest nastavnika varaždinske Gospodarske škole je u sklopu europskog projekta, kojim se nastoji dostići daljnja modernizacija u pogledu razvoja organizacije, te povećanja kvalitete obrazovanja u ekonomskom području sudjelovalo na usavršavanju i praksi u njemačkom gradu Leipzigu.

Učenici su na stručnoj praksi proveli 21 dan gdje su stjecali nova stručna znanja i vještine iz područja ekonomije i poduzetništva na međunarodnoj razini usavršavanjem jezičnih kompetencija te usvajanjem novih pristupa radu.

Stručna praksa će na kraju rezultirati unapređenjem njihovog osobnog razvoja, povećanjem zapošljivosti, samozapošljivosti i boljem snalaženju na međunarodnom tržištu rada.

Nastavnici su na stručnom usavršavanju proveli 7 dana razvijajući  stručne kompetencije u podučavanju i upravljanju školom prema europskim standardima ekonomskog strukovnog obrazovanja, inovativnosti, kreativnosti i povećanju kvalitete poučavanja i obučavanja mladih ekonomista, trgovaca i poduzetnika.

Nositelj projekta 'Modernizacija vježbeničkih tvrtki i razvoj digitalnih kompetencija'  je Gospodarska  škola Varaždin, a  projektni partner  iz Njemačke,  organizacija Vitalis  GmbH. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, njegova vrijednost iznosi oko 43 tisuće eura.

 

 

 

 

Komentari