Očekuje se 300 posjetitelja

Petnaestak sastava i KUD-ova na 9. svibanjskoj noći u Cvetlinu

Objavljeno: 25.05.2016. 17:05

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 17:08

Foto: Općina Bednja

U organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon, u subotu  28. svibnja u Lovačkom domu u Cvetlinu deveti put za redom održat će se tradicionalna glazbena manifestacija Svibanjska noć.

Kao što je poznato, riječ je o priredbi kojom domaćini kreću u susret svom poznatom etnofestivalu, a na kojoj sudjeluje veći broj KUD-ova i sastava iz bednjanskoga kraja te iz pograničnih slovenskih mjesta s kojima Cvetlinčani već godinama surađuju na kulturnom planu.

Prošle godine Svibanjskoj noći odazvalo se oko 300 posjetitelja, a organizatori se velikom posjetu nadaju i ove godine, to više što će u programu nastupiti petnaestak sastava.

Prema riječima predsjednice KUD-a Cvetlinski zvon Marije Kramar, publiku će ove godine zabavljati članovi Kulturnog društva Godcev i pevcec Vinski bratje iz Tišine, mladi harmonikaš Leon Augustin, također iz Tišine, zatim, Ljudska pevska skupine Taščice iz Rača kod Maribora, Gorički lajkoši iz Goričnog, KUD iz Benedikta, KUD-a Josipa Genca iz Bednje, tamburaši iz Višnjice, KUD-a Josipa Jedvaja iz Vrbna, Stari fosili iz Bednje, Mladi Cvetlinčani, KUD Klaruš iz Maruševca, a nastupit će i članovi Lepoglavskog pušleca. Dakako, priredba ne bi bila potpuna bez pjesme i glazbe Cvetlinskog zvona.

Komentari