SVEUČILIŠNI SPORT

Petra Brlečić osvojila prvo mjesto na UniSport HR nacionalnom prvenstvu u karateu i nastup na EP 2019.

Objavljeno: 05.03.2019. 10:21

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 10:28

U sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano je UniSport HR nacionalno prvenstvo u karateu za akademsku godinu 2018/19.

Natjecanje je održano u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a Sveučilište Sjever osvojilo je ukupno 3. mjesto.

Bodove za 3. mjesto Sveučilišta Sjever osigurala je Petra Brlkečić odličnim nastupom i osvojenim prvim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji do 68 kg. Petra je studentice tehničke i gospodarske logistike Sveučilišta Sjever. Osvojenim prvim mjestom Petra je izborila i nastup na Europskom prvenstvu 2019.

Natjecanje je održano u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a najuspješnijima su se pokazali karatisti Sveučilišta u Zagrebu koji su s najviše ostvarenih bodova svojemu sveučilištu osigurali prvo mjesto i titulu nacionalnog prvaka u ukupnoj, muškoj i ženskoj konkurenciji. 

Sveučilište u Splitu zauzelo je drugo mjesto, također u ukupnoj, muškoj i ženskoj kokurenciji, dok su treća mjesta pripala trima različitim sveučilištima. U ukupnoj konkurenciji, bronca je otišla na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u muškoj konkureciji na Sveučilište u Rijeci, a među studenticama na Sveučilište Sjever.

 

 

Komentari