STOLNI TENIS

Petra Petek ovaj će vikend u Varaždinu braniti titulu prvakinje Hrvatske

HSTS

Objavljeno: 25.02.2020. 18:18

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 18:29

Od 28. veljače do 1. ožujka u Varaždinu će se igrati Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji STK Starr.

Kod seniorki titulu će braniti Petra Petek, članica STK Varaždin. Petra je već dvije godine uzastopno prvakinja države u pojedinačnoj konkurenciji ali i parovima. Ove godine problem bi mogla biti ozljeda koljena, zbog koje Petra trenutno nije u najboljoj formi. Međutim, nada umire posljednja. 

Dva puta dva zaredom

- Nadam se da ću na prvenstvu Hrvatske biti u najboljem izdanju, rekla je Petra uoči PH u Varaždinu. Petra je prvu titulu najbolje sovojila 2014, zatim je 2016. osvojila dvostruku titulu takoer u Varaždinu, a 2018. i 2019. nanizala je dva naslova dvostruke prvakinje Hrvatske u Svetom Martinu. Petri još jedino nedostaje naslov u mješovitom paru. - Dosad sam igrala u paru s Franom Runjićem i Vjekoslavom Zovkom, a ovo prvenstvo sam odlučila probati s Vedranom Bakačem. Mišljenja sam da bi mi njegov stil mogao odgovarati, igra lijevom rukom, velik je borac i ima dobru servu, najavila je Petra napad na tiutlu.

Nema nepoznanice

U pojedinačnoj konkurenciji nema nepoznanice, sve se igračice vrlo dobro poznaju iz Superlige iz s turnira. - Ima pet ili šest cura koje će pokušati napasti titulu i bilo koja da to ostvari bit će zasluženo. Odlučivat će nijanse, sreća, odnosno koja će se bolje osjećati taj dan, najavila je Petra zanimljivu završnicu PH.
U paru će igrati s klupskom suigračicom Ivanom Malobabić te će probati obraniti naslov.
- S obzirom da u Superligi više nema igre parova nismo baš nešto uigrane kao i ranijih godina. Možda će nam to biti otežavajuća činjenica, ali ne bojim se za nas jer se vrlo dobro slažemo. Bit će gušt ponovo igrati na domaćem terenu. Sigurno mi je to plus jer sam već igrala i trenirala u Areni, a imat ću i podršku svojih Varaždinaca. Svakako će mi to biti dodatan motiv, zaključila je Petra i pozvala ljubitelje stolnog tenisa da podrže sve varaždinske stolnotenisačice i stolnotenisače ovaj vikend u Areni Varaždin.

Komentari