Provedeni projekti

FOTO: Općina Petrijanec slavi svoj dan, evo kako je bilo na svečanoj sjednici

Općina Petrijanec slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se općinska vlast osvrne na projekte koji su se realizirali u proteklom razdoblju. 
Objavljeno: 26.06.2020. 19:10

Zadnja izmjena: 26.06.2020. 20:25

Općina Petrijanec slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se općinska vlast osvrne na projekte koji su se realizirali u proteklom razdoblju. 

Kako je rekao načelnik Željko Posavec, Petrijanec je jedna od Općina koje su dobile priznanje za proračunsku transparentnost koja se mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama. Važno je spomenuti kako je Petrijanec s prošlogodišnje jedinice stigao na ocjenu pet.

U sklopu projekta Aglomeracije Varaždin, za Općinu Petrijanec izdvojeno je nešto više od 2 milijuna kuna. - Na našem će se području izgraditi 17 km cjevovoda, 14 km gravitacijskog i 3 km tlačnog cjevovoda te šest crpnih stanica - kazao je načelnik Petrijanca i dodao kako će 95 posto stanovništva biti opskbljeno vodom i spojeno na sustav odvodnje. Besplatne priključke dobit će mještani Družbinca, Zelendvora, Strmca Podravskog  i Nove Vesi Petrijanečke.

Kako je rekao načelnik Željko Posavec, više od polovice proračuna uloženo je u nadogradnju dječjeg vrtića koji sada može primiti veći broj djece. - U ožujku 2018. godine prijavili smo dogradnju našeg dječjeg vrtića na natječaj Ministarstva i zatražili 59 posto od ukupnog troškovnika projekta, a odobreno nam je oko 1,4 milijuna kuna - istaknuo je načelnik. Otvorenju nadograđenog vrtića prisustvovali su županijski i državni dužnosnici među kojima su Tomislav Paljak i Predrag Štromar.

Posavec je u svome govoru spomenuo i ostale projekte koji su se realizirali u preoteklom razdoblju, a to su obnova kapelice, rekonstrukcija ulice Alojzija Stepinca i energetske obnove DVD-a Nova Ves i sportskog objekta.

Svečanoj sjednici prisustovali su između ostalih župan Radimir Čačić, dogradonačelnik Zlatan Avar te predstavnici općina gradova te drugi dužnosnici.

Komentari