EU FONDOVI

PETRIJANEC Načelnik Posavec sudjelovao na “Danima regionalnog razvoja i EU fondova”

Objavljeno: 06.10.2019. 10:45

Zadnja izmjena: 06.10.2019. 10:45

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec sudjelovao je na Danima regionalnog razvoja i EU fondova koji su se u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održali u Šibeniku od 4. do 6. listopada.

Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku izravno postaviti pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj tih radionica je pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova. Bila je to prilika dobivanja važnih informacija o mogućnostima financiranja iz EU fondova kao i razmjena iskustava s brojnim predstavnicima ministarstva, županija, gradova, općina i drugih institucija važnih za regionalni razvoj.

Načelnik Željko Posavec je tijekom događanja obavio niz razgovora s predstavnicima ministarstava ili sa ministrima Vlade Republike Hrvatske vezanih za planirane projekte Općine Petrijanec. S ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira ovu konferenciju. 

Komentari