27. redovna sjednica Općinskog vijeća

PETRIJANEC Općinsko vijeće podržalo izvješće načelnika za prvih šest mjeseci ove godine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2020. 10:56

Zadnja izmjena: 22.09.2020. 10:56

Proteklog je tjedna održana je 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Petrijanec. Odmah na samom početku načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec podnio je polugodišnje izvješće o svom radu za razdoblje od siječnja do srpnja 2020. godine.

U prvih šest mjeseci unatoč smanjenim prihodima i COVID krizi provode se projekti rekonstrukcije ceste u Radničkoj ulici u Majerju, parterno uređenje parcele groblja u Petrijancu, aglomeracija A2 – Općina Petrijanec i kupnja mobilnog reciklažnog dvorišta zajedno s Općinama Vinica, Cestica, Sračinec.

Uz navedene projekte, odobreni su i projekti modernizacije i sanacije cesta u nekoliko naselja kao i sanacija i nerazvrstanih cesta u naseljima Strmec Podravski i Petrijanec, rekonstrukcija Trga svetog Petra i Pavla, centra i javnih površina. Prisutni su i projekti za podizanje socijalnog standarda: „Zaželi – pomoć u zajednici za starije osobe i „Socijalna podrška i uključivanje starijih osoba u zajednicu“ socijalnu politiku iznosi 77.000,00 kuna.

- Iako su prihodi Općine Petrijanec u proračunu za prvih šest mjeseci bili znatno manji nego u prvoj polovici 2019.-e godine, općina i dalje nastavlja sa kontinuiranim razvojem kako u komunalnoj infrastrukturi tako i podizanju socijalnog standarda za sve naše mještane – rekao je načelnik Željko Posavec, mag.ing.mech.

 

Komentari