Ulica od velike važnosti

PETRIJANEC U tijeku uređenje ulice Butina vrijedno 1,8 milijuna kuna

U Općini Petrijanec u tijeku su radovi na uređenju Ulice Butina u naselju Petrijanec, a radi se projektu "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta".
Objavljeno: 20.03.2019. 08:22

Zadnja izmjena: 20.03.2019. 08:24

U Općini Petrijanec u tijeku su radovi na uređenju Ulice Butina u naselju Petrijanec, a radi se projektu "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta".

Provedbom ovog projekta rekonstruirat će se Ulica Butina koja je od veće važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Radi se o području koje spaja centralni trg općine s mjesnim grobljem, ali povezuje i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. Zbog velike koncentracije stanovništva nastoji se osigurati sigurnost u prometu.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2017. godine za ovaj projekt odobrila je 1.750.437,25 kuna. Načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec ugovor o financiranju s ravnateljicom Agencije potpisao je u veljači prošle godine. Vrijednost ugovorenih radova je 1.786.437,26 kuna. - Nova prometnica će podignuti razinu komunalne opremljenosti koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak našeg područja. Rješavanje odvodnje oborinskih voda je vrlo važan dio ovog projekta kao i postavljanja cestovnih rubnika i izvedba rigola, a to najbolje znaju i mještani ulice Butina te ih ovom prilikom molim za strpljenje prilikom rekonstrukcije ulice. - rekao je načelnik Posavec.

Inače, u Ulici Butina izvedeni su radovi i na gradnji kanalizacijskih priključaka te na postavljanju LED rasvjete. Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Ulice Butina, u duljini 620 metara s izvedbom oborinske kanalizacije u duljini 440 metara, trebala bi završiti najkasnije do lipnja.

Komentari