ULICA OD VELIKE VAŽNOSTI

PETRIJANEC Ulica Butina uređena za 1,75 milijuna kuna sufinanciranih iz Europskih fondova

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2019. 10:32

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 10:40

Načelnik Općine Željko Posavec i predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić s gostima su obišli novouređenu Ulica Butina u naselju Petrijanec koja je uređena za 1,75 milijuna kuna sufinanciranih iz Europskih fondova.

Kako poručuju iz Općine, ova je ulica od velike važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Naime, radi se o području koje spaja centralni trg općine s mjesnim grobljem, ali povezuje i liječničku te stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. Ulica je rekonstruirana u duljini od 620 metara, a izvedeni su radovi i na gradnji kanalizacijskih priključaka te na postavljanju LED rasvjete.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za ovaj projekt odobrila je 1,7 mil kuna. Iznos od 85 % osiguran je iz Europskog poljoprivrednog fonda, a 15% proračuna Republike Hrvatske. 

– Rekonstrukcija ove ulice bila je prijeko potrebna što najbolje znaju mještani. To je samo još jedna u nizu mjera na području Općine Petrijanec kojom se nastoje iscrpiti sredstva Europske unije za realizaciju projekata, a posljedično i smanjiti depopulacija naselja kao i povećati životni standard stanovnika općine Petrijanec. Sama prometnica će podignuti razinu komunalne opremljenosti koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak navedenog područja. Za navedenu prometnicu ovih je dana izdana Uporabna dozvola – istaknuo je načelnik Posavec.

 

 

Komentari