USPJEH VARAŽDINSKIH TRIATLONACA

Pichler prvi u jednoj od najtežih brdskih triatlon utrka CROSS Triathlon Weissensee

Objavljeno: 03.07.2018. 14:16

Zadnja izmjena: 12.07.2018. 12:49

Foto: Teodor Pichler

Početak srpnja tradicionalni je termin KTRV kupa i državnog prvenstva i to u najtežoj trkci - CROSS Triathlon Weissensee. Ove godine u Austriji se okupilo 120 seniora od kojih su tri muška, a među njima i Teodor Pichler iz Triatlon kluba Varaždin te 20 žena plivali bez neoprenskog odijela.

Teodor Pichler ovako opisuje stazu i zahtjevno natjecanje:

- Jezero u kojem se pliva nalazi se na 930 metara nadmorske visine, a temperatura vode je 16 celzijevih stupnjeva. Zrak stisnut među planinama, staze na visini od 2000 m, uz temperatura zraka 27 celzijevih stupnjeva i sparno vrijeme rezultiralo je odustajanjem 10 natjecatelja.

Utrka se sastojala od 600 m plivanja, 14,5 km vožnje biciklom po brdskoj stazi te 9,5 km brdskog trčanja. Brdska biciklistička staza skoro je identična stazi na Ivanščici, od Prigorca cestom do vrha i onda spust po stazi preko Mrzljaka. Staza se nalazi pored prirodno teške konfiguracije, a organizator ju je jošumjetno otežao s dodatkom, dva drvena vala na putu prema vrhu. U šumi na spustu su napravljene serije zemljanih valova s mnogo serpetina. Najveća strmina vodi stazu na livadu po kojoj zimi voze skijaši FIS spust. Staza je po važnosti ucrtana i na Googlu. Kad se natjecatelj konačno spusti s planine, treba još dva puta priječi kanjon potoka dubine 2 m i širine 5 m. 

Trkačka staza, zahtjevna, na početku vodi u planinu, po mnogo jaruga, korenja, kamenja, a na nekoliko mjesta slobodno se može pomoći sa rukama na usponu. Zadnji kilometar umirem na nivou jezera, prisjeća se Pichler.  

Pichler  na kraju osvaja prvo mjesto vremenom 3 sata i 35 minuta te ponavlja prošlogodišnji uspjeh u svojoj kategoriji M65.      

Komentari