STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Piše se varaždinska sportska povijest - STK Starr ugošćuje francuski Hennebont u 1. kolu skupine D Lige prvaka

Objavljeno: 12.09.2019. 13:12

Zadnja izmjena: 12.09.2019. 13:13

Varaždinski Stolnoteniski klub Starr u 1. kolu, skupine D Lige prvaka ugostit će sutra, 13. rujna francuski Hennebont, momčad koja je prošle godine osvojila prvi europski trofej u svojoj povijesti.

Hrvatski stolni tenis nakon duljeg vremena opet ima predstavnika u muškoj Ligi prvaka. Dosad su u najelitnijem europskom natjecanju sudjelovali samo klubovi iz Zagreba, no po prvi put u povijesti u najjačem stolnoteniskom natjecanju u Europi igrat će i jedan kub sa sjevera Hrvatske.

Osim toga ovo će biti i prvi nastup nekog varaždinskom sportskog kolektiva u olimpijskom sportu da sudjeluje u najkvalitetnijem europskom natjecanju.
Varaždinski Starr nakon tri godine igranja u ETTU Cupu odlučio je napraviti još veći iskorak. Bitno su pojačali momčad te u godini kad klub obilježava deset godina od osnutka nastupit će među europskom elitom. U društvo bogatih klubova iz Njemačke, Rusije, Švedske, Francuske itd. progurao se i jedan varaždinski klub.

Momčad koja sanja iskorak


Dosad su Varaždinci u europskim natjecanjima priliku davali mladim domaćim snagama, no od ove sezone sportski direktor kluba Matthias Landfried složio je vrlo dobru momčad koja sanja veći iskorak na međunarodnoj sceni. Predvodit će ih Japanac Kenta Matsudaira (123. na svijetu), tu su Tajpežanin Chia-Hung Sun (286.) i Nijemac Liang Qiu (421.), a prijavljeni su i Tan Ruiwu, Slovenac Ludvik Peršolja, Ronald Ređep i mlada varaždinska i hrvatska nada Leon Šantek.

Susret 1. kola skupine D Lige prvaka između Starra i Hennebonta igra se sutra 13.
rujna 2019. u sportskoj dvorani LifeClass termi Sveti Martin  s početkom u 18.30 sati.
Ulaz za gledatelje je besplatan, a domaćin susreta LifeClass terme Sveti Martin i STK Starr pripremillsu i nagrade za navijače. Za one koji neće moći doći u Sveti Martn susret će se moći pratiti i putem livestreama na Laola1.tv.

Komentari