o nadolazećim aktivnostima

Planinarsko društvo „Oštrc“ održalo redovnu godišnju sjednicu

Objavljeno: 13.07.2020. 08:55

Zadnja izmjena: 13.07.2020. 09:03

Planinarsko društvo „Oštrc“ Zlatar ispred svojeg objekta – planinarske kuće na Majeru, na Ivanščici, održalo je redovnu godišnju sjednicu. Prihvaćen je izvještaj o radu za proteklu godinu, usvojen program rada za 2020-tu.

Prošle su su godine organizirali dvodnevni pohod Srednjim Velebitom i  Dinarom, članovi alpinističke sekcije osvojili su najveći vrh na Balkanu  - Musula, uspeli su se na najviši vrh Europe – Elbrus. To su samo su neke od brojnih aktivnosti ovog vrijednog društva.  Posebno ohrabruje da iz godine u godinu imamo sve više članova, istaknuo je  predsjednik društva Ivica Hanžek.

S Turističkom zajednicom grada Zlatara rade na projektu „Poučna staza i  biljni svijet južne Ivanščice“.  Najmlađi članovi polaznici su planinarske škole „Na breg, mala planinarska škola“.

Članovi društva pripremaju se urediti okoliš Planinarske kuće Majer, a sve aktivnosti prezentirati će se u novom  info ormariću HPD-a „Oštrc“ u Zlataru. Na sjednici su osnovane i četiri nove sekcije - Vodička, Markacistička, Gospodarska i Visokogorska 2500+. Ove su godine željeli obilježiti 30. godišnjicu planinarske kuće na Majeru, no zbog Kovida 19, ta je manifestacija odgođena. 

Planinarski objekti i povijesne utvrde, te bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta mamac su planinarima i ljubiteljima prirode. Posebice je zanimljiva destinacija upravo Planinarska kuća Majer HPD-a „Oštrc“ i Belecgrd. Ostvare li se planovi, do vrha zagorske Himalaje, na  Ivanščicu, s južne bi se strane, preko Majera, moglo uređenijom cestom, što bi itekako obogatilo turističku ponudu grada Zlatara i Krapinsko-zagorske županije, naglasila je  gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek.   

 

Komentari