Planinarsko društvo Ravna gora brojnim je aktivnostima obilježilo 100 godina organiziranog planinarstva i rada društva u Varaždinu.

U ponedjeljak je dvorani GMV u palači Herzer održana svečana skupština društva na kojoj je na tom jubileju okupljenim članovima društva čestitao gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, generalni pokrovitelj proslave 100-te godišnjice. U pozdravnom govoru ukazao je na važnost boravka u prirodi i u planinama, te zahvalio svim generacijama planinara PD Ravna gora koji su godinama brojnim aktivnostima promovirali zdrav način života povezan s planinarstvom. U neposrednom kontaktu s aktualnim vodstvom društva razmatrao je način kako će se Grad Varaždin uključiti u obnovu planinarskog doma na Ravnoj gori.

Nazvan po osnivaču društva Krešimiru Filiću, Filićev dom je u vlasništvu društva a generacije varaždinskih planinara brinulo je o njegovom održavanju i obnovi. Zaslužnim članovima, prijateljskim društvima iz Hrvatske i Slovenije te institucijama koje su pomagale društvu zahvalnice i priznanja uručio je predsjednik društva Dubravko Šincek, a prigodan program izveli su članovi Mješovitog pjevačkog zbora Kapela Paulina Warasdin. Zahvaljujući dugogodišnjem članu društva Zlatku Smerkeu i kustosici Spomeni Težak u palači Herzer priređena je i izložba fotografija i dokumenata o povijesti društva.

Komentari

12.11.2019. 09:42h Zadnja izmjena: 12.11.2019. 09:44